Innovatie

VGT Zeeuws-Vlaanderen gebruikt de nieuwste oogstsystemen van Bogaerts Greenhouse Logistics waarbij de arbeidsomstandigheden voor het personeel en de kwaliteit van de paprika’s centraal staan.

De serres in Westdorpe zijn 100% verwarmd door nuttig gebruik van restwarmte van meststoffabriek Yara Sluiskil. VGT Zeeuws-Vlaanderen hergebruikt CO2 van Yara. De paprikaplanten zetten deze CO2 om in zuurstof via fotosynthese. Daarnaast heeft VGT Zeeuws-Vlaanderen 1500 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de loods.

VGT Zeeuws-Vlaanderen kiest voor biologische bestrijders.  Nuttige insecten worden ingezet voor de bestrijding van ziekten en plagen om zo een biologisch evenwicht te bereiken.

VGT Zeeuws-Vlaanderen reduceert ook de waterconsumptie. Het bedrijf installeerde een volledig gesloten systeem voor opvang, ontsmetting en hergebruik van gietwater.

VGT Zeeuws-Vlaanderen behaalde o.a. volgende erkenningen: Global G.A.P. (kwaliteitszorgsysteem), Groen Label Kas (milieuvriendelijke serres), Milieukeur (voorlopige erkenning). 

     

 

         

Comments are closed.